воскресенье, 28 февраля 2016 г.

Benzinărie XPetrol pe scuarul defrișat al fabricii Artima

Construiesc benzinării cu tupeu în pofida moratoriului

Deși recent CMC Chișinău a votat instituirea unui moratoriu privind stoparea construirii și proiectării stațiilor de alimentare cu produse petroliere și gaz, mai mulți agenți economici continuă să se opună cu tupeu deciziei și desfășoară ilegal lucrări de construcții, chiar și sîmbătă.

Dacă pe 20 februarie 2016 firma BEMOL a tăiat 3 copaci în zona Circului încercînd să pună gardul de construcții (fapt sesizat și stopat de consilierii Ion Ștefăniță și Ilian Cașu), atunci pe 27 februarie firma DELECTAR/XPetrol a continuat lucrările deja demarate pe scuarul distrus din fața fabricii Artima (str. Calea Ieșilor 6), ilegalitate la care a reacționat prompt activiștii de mediu Dumitru Arion și Alexei Dimitrov, care au chemat mai mulți consilieri municipali să stopeze construcția ilegală.



Reprezentanții agentului economic s-au arătat foarte nemulțumiți și cu greu au acceptat să oprească lucrările, iar unul dintre ei a sărit la bătaie la activist, încercînd să-l agreseze și să-i interzică filmarea discuției cu deputații socialiști, sosiți și ei pentru a discuta cu agentul economic în vederea opririi lucrărilor.


Pe șantier cu greu au fost lăsați să treacă doar cîțiva consilieri municipali și deputați, activiștii și locatarii fiind tratați cu multă aroganță și ignoranță.

Muncitorii au reușit să edifice chiar o parte din fundația viitoarei benzinării...



Camioanele cu tonaj mare au distrus asfaltul trotuarului...





 Doar consilierii și deputații au fost lăsați să intre pe șantier...

  Presa și activiștii nu au fost lăsați să intre pe șantier...




Комментариев нет:

Отправить комментарий